Still alive

God jul och gott nytt år får jag väl säga här! Ursäktar mig för min frånvaro men har haft lite fullt upp med att jobba, åka skidor, festa och mest med att sova faktiskt! Julen spenderades med en låång sovmorgon, mysig julfrukosy med Sofia vid två, sedan jobbade vi på kvällen från sex till halv elva, liten kort utgång efter det men blev en tidig kväll ändå. Idag har jag varit babysitter åt en söt liten kille på sex år som bor i Tyskland, men kommer från Norge och kan svenska och finska också, vilket underbarn! Har suttit och spelat spel ned honom hela kvällen och fick honom tillslut i säng vid nio, då blev det tv för min del tills hans föräldrar kom hem, nu ska jag hem en snabbis för att sedan ta en liten afterwork på det! Wehey!


Hi and hello

Hejsan hojsan!
Idag har jag åkt lite skidor, backarna var som offpist ungefär, kul i början men sedan blev det vara uppkört och jobbigt så åkte hem och sov lite!
Julfest på bobos / dorfstub'n där vi jobbar, riktigt trevligt var det. Nu sitter jag och Sofia här hos Lucas och förfesten lite.
Måste även berätta en himlans rolig sak! Igår satt vi på en pub nära hemma och chillade lite, var tydligen någon promotion turné för en bok där, slutade med att jag och Sofia gick därifrån med varsin ny skidjacka som vi vann i en utlottnig, plus plus på den kvällen!
Det var allt för nu, ska försöka fixa eget internet snart så jag kan hålla er mer uppdaterade! Puss och kram!


Why complain?

Swedish Night idag, taggaaaad! Sitter uppe på berget i en lägenhet och förfestar med trevligt folk! Allt flyter på som det ska och jag mår toppenbra. Trivs som fisken i vattnet, det som är det viktigaste right? Nu ska vi ha en grym kväll och inte tänka på att vi ska upp och jobba klockan 10 imorgon..
Sofia, Josafine och jag, söta så!

Up here in the air

Har egentligen inte jättemycket nytt att berätta, lånade Josefines snowboard idag och skulle åka lite, gick sådär så blev bara en backe ner, och klarade släpliften också, stolt! När vi kom hem från backen runt 12 somnade vi till en film, vaknade runt 4 och nu är vi och spelar lite bowling och annat skoj. Tänkte lägga upp lite bilder också nu men det ville sig inte riktigt, synd synd..


I live, and I love

Hej hej, jag lever, men har dock inget internet för tillfället (kanske inte någonsin på hela säsongen?!) Men snyltar nu lite på en förfest vi är på, Har hänt sjukt mycket roliga saker sedan sist jag skrev!
Det bästa var nog ändå i torsdags, då var det ShotRally, Vilket innebar, lagtävling, olika stationer i backarna, en shot+ något annat gott drickbart vid varje station = ganska full i backen klockan 13.00 på dagen NAJS!
Det var ruskigt kul, kanske det roligaste eventet sedan studenten ungefär! Något sådant i alla fall, ruskigt kul.
Har ju även flyttat, bor nu tilsammans med Sofia och två andra från Halmstad, Josefine och Henrik heter dom, jättetrevliga! 
Jobbet flyter på bra, lite jobbigt när man är bakis och så vidare bara, men det funkar! 
Vidare till snön då, idag har det snöat en meter ungefär? Sjukt galet! Men det blir ruskigt bra när det sluter, tänk er backarna. OJOJOJ!
det får bli allt för denna gången, jag mår jättebra förutom massa blåmärken och annat dumt, men vi överlever!

Puss och hej alla därhemma, snart jul också, god jul i förskott!



I can get whatever I want, just so you know

Åh, idag har verit en bra dag, och bättre ska den bli!! Hämtat mina finfina skidor, servitrisjobbet som en av mig och Sofia skulle få delade vi upp, och ja det rullar på riktigt bra nu. Såklart blir det till att fira detta ikväll! Gick till Spar och handlade upp lagret, eller det var såklart redan tomt på lagret.. Sämsta affären någonsin, finns aldrig någon mat. Nu ska jag ta ett bad och ladda upp inför kvällen, all in!



Göööörsnygga jobb-skor



Men dom här är faktist ruskigt snygga på riktigt! Ser ni hur jädrans bra dom matchar jackan?!

You are my passion

Nyss hemkommen från jobbet, dammat, putast fönster och gjort mycket avancerade bäddningar har vi hunnit med idag! Kvinnan vi jobbar hos är mycket rolig, och troligtvis den mest pedantiska människan jag mött. Det bästa var när vi var ute och putsade fönstrena, och hon började tvätta garageporten, stuprännan och ett par sladdar som hängde i taket, rent skulle det minsann vara! Flyttar även till vårt permanenta boende imorgon, kommer bli underbart att slippa ha allt nedpackat i resväskorna längre, dock tråkigt att inte bo med the grabbs längre, buhu, men vi ska nog överleva! 

Nu ska vi snart äta lite pasta med ketchup, standard (plus den enda maten vi har). Sen ska vi gå ner på ett litet jobbmöte med restaurangen vi provjobbade på, hämta ut skidorna, köpa stavar och köpa liftkort, spenderarbrallorna på igen altså!



Look at the new cleaner in town!

Oh I like the way you move

Nyss hemkommen från Arl-Rock, ett skönt ställe där man hänger mest, finns någon slags bowling eller vad man nu kallar det och lite biljard och sånt, fint! Idag har det blivit skidor och joggingdojjor inhandlade, oh yes äntligen fick jag shoppa lite igen! Visar bild på skidorna imorgon, åh dom är så fina, matchar mitt skidställ så bra! Även skorna matchar den outfiten, rosa in my ♥! Nu blir det snart sängen för min del då det är lite jobb som gäller imorgon förmiddag, smell ya'll later dudes!



Skishopping



Sjukt god pizza förtärdes även, var inte igår direkt!

Last one standing

Kvällen blev lyckad som vanligt! Det bästa på hela kvällen var nog att när jag kom hem hade Sofia och Lucas gjort mat till mig, underbart. Pasta och ketchup, standard i vårt hus.. Sedan var det bums i säng och tog en lång sovmorgon för att vakna upp tokförkyld, men nu efter en halv citron och lite havregrynsgröt mår jag mycket bättre, dunderkur!


Sometimes you're lonely, but then do something about it

Woho jag och Filip har förfest för oss själva! Började med att jag lagade en ruskigt smarrig middag till oss, sedan blev det vin, och nu har vi precis tagit varsin dusch lite sent kanske, men bättre än aldrig! Får se ifall vi får lite mer sällskap här snart annars möter vi Sofia och Lucas ute sen efter att dom slutat jobba!



Ser inte så gott ut, men det var det!



Justin Bieber filmen och vin, kan det bli bättre?



Wehey, lite så är det



Livet som en dans

Vaknade tidigt idag av att vi skulle ringa och bestämma träff för att fixa jobb. Bestämde att vi skulle ses vid 10, gick dit och fixade jobbet direkt, svårare än så är det minsann inte här! Ska börja jobba på måndag med att städa några lägenheter, detta borde vi kunna klara Sofia och jag. Fixade även boande för hela säsongen genom henne, jättenära en av dom stora liftarna och inte allt för långt till stan, vi slippet åtminstone dom rackarna backarna som vi hittills har fått slita oss upp för, tack för det!

På vägen hem gick vi in och handlade lite, gick och kollade på skidor, blir troligtvis köp senare idag för imorgon vill vi åka, nu när man ändå har fixat jobb så att säga! Idag är det även Lucas och Sofias tur att jobba där jag och Filip jobbade igår, så blir nog lite festande för oss lediga, troligtvis, om vi orkar, min hals är inte helt okej, trodde jag skulle dö imorses men nu är det lite bättre som tur är. 



Köpte med oss en "adventsljusstake" förut, så mysigt så!

After work!

Igår jobbade jag som sagt, som servitris på en restaurang (som om man inte kunde räkna ut den..) var väldigt stressigt men även rätt kul, trodde det skulle vara svårare än jag trodde, men icke! Jobbade 18-00 utan rast och fullt upp hela tiden, hårda bud i Österrike! 
Efter det tog jag och Filip oss en afterwork öl, som blev till två och så vidare.. Blev i alla fall hemgång runt 3 tiden tillslut. 


If we both want it, we can do great things

Hello!

Sitter just nu och äter frukost, havregrynsgröt, mums! Idag är planen att jag ska jobba lite ikväll, hoppas på att vi får en lägenhet som dom kanske skulle höra av sig om idag och lite så!

Igår flyttade vi till en ny lägenhet, lite närmare centrum, men med en mycket brantare backe! Uppstigning ruskigt tidigt eftersom jag var tvungen att ta bussen hem också, blöh! Packa och vara ute ur lägenheten klockan 9! När vi var färdigflyttade gick jag och Sofia ner till centrum för att kika lite, allt var lunchstängt så vi tog en promenad till andra sidan av stan, sedan gick vi in på ett café och tog en varm choklad. 
Det var ungefär det gårdagen bjöd på, lugn och skön dag! Blev tidigt i säng och nu är man rejält utvilad i alla fall.

Ha en bra dag allihopa!



Väntar på taxi till nya lägenheten



Nu börjar utsikten ta sig lite..

Oh, I think I know who did it

Kan säga att detta var nog en av dom konstigaste nätterna någonsin! Jag ligger hemma hos några kompisar och sover, polisen bankar på dörren och kommer in och lyser med ficklampor på oss och frågar ifall vi hört något misstänkt.. Vi svarar att vi hörde en smäll och sedan en tjej som gråter hysteriskt i flera timmar (tidsuppfattningen är väl sådär dock..) dom frågar killarna vart deras mössor är, kollar på dom och säger "nein, nein, nein", sedan går dom. Efter en stund kommer en polis tillbaka och frågar vart dom andra två killarna som bor där är, hmm, vart sjutton är dom tänker vi, svarar "one is ehm, up the mountain and the other one is in Petteneu (grannort) we think" dom blir lite misstänksamma på det sista och säger att dom ska komma tillbaks senare.. 
Ni fattar säkert ingenting det gjorde inte dom andra när jag berättade för dom heller, men det var ruskigt konstigt, lite kul, lite läskigt, och ganska hemskt egentligen tror jag!


Let's do it all over again, shell we?

Onsdag i St Anton, snöat hela dagen, nu regnar det, KUL! Slask överallt förut, najs dude, gick i UGGs och dom kan man nog vrida ur nu..

Förövrigt så ser det lite bättre ut på jobbfronten, vi ska provjobba i helgen på en restaurang, dock om samma jobb, men det löser vi finfint!

Nu har jag och Sofia precis intagit en gourmetmiddag bestående av stuvade makaroner och stekt korv med brieostmacka till! Lucas och Filip jobbar ikväll så vi ska snart möta upp ett annat gäng för att förfesta lite med, kommer nog bli trevligt. Have a nice night!




Bara för att det är onsdag, kommer en dagens i Alperna!

Somewhere over the mountains

Sov en himla lång stund idag, gick upp, åt frukost, ett avsnitt GossipGirl och sedan ner mot stan vid fem. Sökte lite jobb, mötte upp grabbarna och gick och handlade och sedan vidare för en mysig fika! Nu sitter vi här och ska nog snart laga mat, eller Lucas rättare sagt, kocken i vårt hus!



Najs med snö!



Godaste choklad-skummet någonsin, känner att det kommer bli fler såna där..

Just another crazy monday in St Anton?

Igår gick jag och Sofia ner till centrum för att köpa ett sim kort som sagt, fick även med oss en high-tech mobiltelefon hem, bra köp! Gick och handlade, som alltid! Såg dock inga djävular, lite besviken, fast tydligen var det inte barn som sprang runt och slogs, utan ca 20 åringar i ruskigt läskiga dräkter! Dom kom ut när det blev mörkt, och då var vi hemma sedan länge och satt och ringde runt till alla boenden i hela St Anton och byarna runt omkring (utan positivt resultat..suck). Lagade iordning lite tacos och tog några öl för att dränka våra sorger istället! Blev en utgång på det och ja det blev en bra kväll tillslut!




Några bilder



En av våra finfina middagar!


Sofia påväg ner till centrum (ser ni snön på topparna!)


Urmysig julmarknad på huvudgatan



Mitt första dåliga köp i St Anton, äcklig glögg för 6.5€



Teamwork i köket än en gång!

You are very welcome mr snow!




Vaknade nyss upp till denna härliga synen, najs! Ska komma en himla massa både idag och imorgon har jag hört. Dock vågar man sig nog inte riktigt ut idag, eller en snabis till stan för att köpa ett österrikiskt SIM-kort måste vi göra. Det är nämligen så att idag får alla barn slå vem som helst dom ser(?!?!) men pinnar och ris och såndna saker. Dom är även utklädda till läskiga figurer. Knäpp tradition kan tyckes, men icke, här är det fullt normalt!

Nice one dude

Filip som gästbloggade lite här igår! Var nog Spar's budgetvin (2 liter för 1.75€) som talade.. Nog om det.

Igår gick jag och Sofia runt och sökte lite jobb, lite halvhjärtat och med en ruskig huvudvärk, och något vidare lycka hade vi inte heller, vi går all-in på det idag när vi är pigga och fräsha istället! Någon snö har vi heller inte sett till, men på måndag - tisdag skulle det nog komma, så det hoppas vi på! 





Utan hest, ingen fest.

Persika pojkar är det bästa jag vet, men du jesus kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!
THE LORD PROVIDES <3

Day one in St Anton...

Som sagt, det blev en knäpp första kväll.. Minst sagt.. Hade lite förfest hemma hos oss, gick ner mot centrum, vilket bara är ner för en backe i princip, gick in till en bar och hängde där en stund. Sedan blev vi hungriga och skulle då hitta någonstans att äta, men tydligen är ALLT stängt, vi frågar alla vi möter. Vi gav alltså upp det efter en stund. Då känner vi att det är lika bra att gå hem, så det gör vi, eller, justdet vart bodde vi nu igen?! Gick upp för den där backen, trodde vi hittat vårat hus, men icke..
Då börjar vi istället klättra (don't ask me, not my idea..) upp för en ruskigt brant backe, eftersom vi trodde att vårt hus låg däruppe, eller jag vet inte ens ifall vi trodde det, men klättra gjorde vi! Gav upp det rätt snabbt i alla fall! Där är vi nära på att ge upp, och bara lägga oss i en buske och dö, så kändes det just då..
Men går ner mot centrum igen, frågar folk vi möter och en jättesnäll kille visar oss en tavla med alla hotells namn på, så då visste vi åtminstonde vad det hette. Och efter många om och men raggar vi tillslut upp två snälla poliser som skjutsar hem oss efter mycket tjat! Då kändes det bra, mycket bra!




Söta pojkar!


Take 'em by storm

Guten tag alles, som vi säger i Österrike!

Sitter här i våran jättefina lägenhet och hittade precis internet, mitt liv är räddat! Tjejen som äger huset sa igår att dom inte hade internet men visst hade dom det.. Lier! Killarna är ute på något äventyr och jag och Sofia är mest döda efter gårdagens minst sagt konstiga kväll! St Anton är ett mysko ställe.. Kommer mer om det i nästa inlägg, haha! 



Helt okej utsikt från vår balkong..

På väg mot nya äventyr (hehe)



Sötisar på planet, free wi-fi är väl inte helt fel. Tittade precis på avsnitt ett av julkalendern, ser lovande ut må jag säga!

Kan berätta lite om våran dag nu då. Åkte hemifrån Skövde vid halv fyra imorses, flyget gick nu klockan 9.20. Framme i München runt halv tolv, därefter tåg mot st Anton som anländer dit ca 18.30 eller något sådant! Lång dag men det är det värt! Ikväll ska vi nog fira in vår resa, troligtvis, ja så blir det nog...

Here we go!

Halli hallå!

Sitter nu på Arlanda, färdig in-checkade och allt! Precis ätit mitt livs troligtvis dyraste frukost, men god var den väl antar jag.. Underhåller oss just nu med lite kortspel och försöker hitta någonstans att kolla på julkalendern. Uppdaterar så ofta jag kan, woho!


RSS 2.0